Gastenboek

Hallo, wat leuk dat je een bericht achterlaat.

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.239.151.124 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
25 berichten.
Mary Kalkhoven Mary Kalkhoven schreef op 10 juni 2024 om 16:24
Gisterenochtend een hele leuke excursie gehad in de Nieuwe Driemanspolder. Marcel vertelde veel over dit prachtige stuk natuur en de vogels die in dit gebied leven. Alle vragen werden geduldig beantwoord en we kregen alle tijd om de vogels goed te bestuderen en te fotograferen. Ik ben van plan om vaker mee te gaan met Marcel op zijn excursies.
Gerda Meeeder Gerda Meeeder schreef op 9 juni 2024 om 18:47
Vanmorgen met Marcel een wandeling gemaakt door de de polder Het was een mooie tocht. Ik heb genoten van de vogels en de vertelkunst van Marcel. Het was echt genieten. En Marcel bedankt voor jouw hulp. Wij zijn goed thuis gekomen.
Ellen Veldmeijer ( de Jong) Ellen Veldmeijer ( de Jong) schreef op 9 juni 2024 om 17:40
Vanochtend genoten van een heerlijke wandeling door de Driemanspolder onder leiding van Marcel. Ik heb weer verschillende dingen bijgeleerd over de vogels en de planten in het gebied. Er was voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het maken van foto's.
Carol Carol schreef op 26 mei 2024 om 19:55
Wat een interessante en gezellige excursie vanmorgen. Veel geleerd en gezien in de Nieuwe Driemanspolder.
Moniek Moniek schreef op 26 mei 2024 om 14:49
Vanmorgen een super leuke en leerzame excursie gemaakt onder leiding van Marcel. Erg fijn om te leren van Marcel zijn grootse ervaring. De sfeer in de groep was uitstekend en heerlijk ontspannen. We hebben genoten.
Itje Luit Itje Luit schreef op 24 mei 2024 om 22:42
Vrijdag 17 mei een vogelexcursie (via vogelbescherming). Een wandeling door de nieuwe Driemanspolder. We hebben genoten. Marcel gaf heldere uitleg over geluid en gedrag en zo hebben uiteindelijk 47 soorten vogels geteld. Sommige gezien en gehoord, andere alleen gehoord. Met de verrekijker en digiscoop konden we ze van bichtbij bewonderen.
Carla Zuiderwijk Carla Zuiderwijk schreef op 18 mei 2024 om 19:08
Op 18 mei een interessante vogelexcursie meegemaakt in de nieuwe Driemanspolder onder leiding van Marcel. Veel geleerd over de vogels die daar zijn en over hun gewoonten en hun geluiden. Mooie vogels gezien met de verrekijker. Marcel is een ervaren gids die ontzettend veel weet en op een prettige manier uitleg geeft. Het prachtige weer droeg bij aan een zeer geslaagde ochtend!
Paula Hartog Paula Hartog schreef op 8 mei 2024 om 09:49
Op 4 mei jl. een mooie excursie in Meijendel gemaakt. Heel veel vogels gehoord en sommige ook gezien. Zelfs de nachtegaal met de mooie zang gezien, helaas niet op de foto kunnen zetten i.v.m. de vele bladeren en takjes. Tevens werd er aandacht aan de bomen en planten besteed en op het laatst nog naar boomkikkertjes gezocht. Helaas werden deze niet gevonden. Al met al was het een prachtige zonnige dag en ik heb er ontzettend van genoten. Bedankt Marcel!
Gerda Meeeder Gerda Meeeder schreef op 24 maart 2024 om 12:18
Bedankt voor de info van vanmorgen ondanks de hagelbui heb ik ervan genoten. tot de volgende keer in de herhaling . de dodaars had ik nog nooit gezien. nu wel toch een goede ochtend
Lilian Lilian schreef op 11 maart 2024 om 13:21
Ondanks de koude wind een hele leuke ochtend gehad. Leuk om de geschiedenis en ontstaan van de polder te horen. En dan op pad met Marcel. Nooit geweten dat er zoveel verschillende eenden zijn. Een leerzame ochtend. Bij de volgende wandeling door de polder kijk ik toch wel met andere ogen naar de bewoner/ gebruikers van dit mooie gebied Bedankt Marcel
Frans de Best Frans de Best schreef op 11 maart 2024 om 09:22
Op zondag 10-03-2024 hebben we een heerlijke excursie gehad in de nieuwe Driemanspolder. Marcel was onze deskundige gids en vertelde volop over het ontstaan van de NDP en alles wat er leeft! Hij gaf op inspirerende wijze informatie over de verschillende onderwerp en na afloop werd er een heerlijk bakkie koffie geschonken door barista Hans. Als klap op de vuurpijl kregen we een overzicht van diverse vogelsoorten! Bedankt Marcel. We hebben genoten.
Annelies Annelies schreef op 11 maart 2024 om 08:42
op 10 maart meegedaan met de vogelexcursie in de driemanspolder. We hebben in totaal 47 soorten gezien en Marcel kon ons veel uitleg geven. Maar mensen wat was het koud! Daar liet Marcel zich niet door storen. Kijken, turen, wachten om ook de bijzondere vogels te treffen. Voor mij was de rosse stekelstraart echt een nieuwe ontdekking en als Marcel mij er niet op had geattendeerd dan was ik er glad aan voorbij gelopen want hij is in maart nog niet echt in zomerkleed, dus nog niet zo opvallend. Ik ga graag weer een keer mee, maar dan met een betere temperatuur.
Ferry van Dingstee Ferry van Dingstee schreef op 13 augustus 2023 om 21:36
Zondag 13 augustus heeft Marcel een groep gasten van Camping Jethro meegenomen voor een verkorte wandeling door de Driemanspolder. Met tact en aanpassingsvermogen heeft Marcel met de groep zijn kennis en passie gedeeld. En dat is soms nog best lastig als niet iedereen goed Nederlands spreekt. Top gedaan Marcel, dankjewel!
Beheerdersantwoord van: Marcel
Dank je wel voor je ontzettend leuke bericht, Ferry. Ik heb het met heel veel plezier gedaan.
André Kommer André Kommer schreef op 25 mei 2023 om 21:12
Op 21 mei 2023 heeft Marcel weer een excursie gegeven voor de Haagse Vogelbescherming. Als deelnemer heb ik en ik weet zeker ook alle andere deelnemers genoten van deze excursie. Met zijn vogelkennis wist Marcel de ene na de andere vogel te vinden niet alleen op het zicht maar ook op het geluid. Lof hiervoor. Daarnaast heeft Marcel ook aandacht besteed aan planten, insecten en bloemen. Ook allerlei feitjes over Lentevreugd kwamen ter sprake. Leuk waren de waarnemingen van de spotvogel, een lepelaar, braamsluiper, nachtegaal, cetti's zanger, oeverzwaluw en de vele foeragerende gierzwaluwen, blauwborst, kleine karekiet, putter. Een superleuke excurie die zeker voor herhaling vatbaar is. Lof !
Yvon en Linda Yvon en Linda schreef op 4 april 2023 om 20:39
Op zondag ochtend 2 April vroeg paraat bij boerderij Meijendel. Op de weg er naar toe al 6 reeën gespot, dus dat begon al goed. Eenmaal op pad werd er gelijk al veel verteld door Marcel. We waren jammer genoeg twee weken te vroeg voor de nachtegaal. Even verderop stak er een kleine ree het pad over. Maar we hebben wel de tjiftjaf, kleine bonte specht, boomleeuwerik,boomklever, gaai en nog veel meer gezien en gehoord. Nog even bij de aalscholver kolonie gekeken. En weer verder op pad. Marcel bracht ons naar mooie rustige plekken waar we later zelf naar teug gaan omdat we voor sommige vogels en insecten te vroeg waren. De 4 uur waren zo voorbij. Wat een mooie ervaring en super leuk om zo met Marcel op pad te gaan. Voor herhaling vatbaar.
Ome Menno Ome Menno schreef op 4 januari 2023 om 23:26
‘Privé excursie met wat wind’ Wat geef je je neefje, die 10 jaar wordt, voor cadeau: een computerspelletje of een vogelexcursie met Marcel van Rooijen om met name ‘uilen’ te zien? 😊 Een geweldige middag waarin we naast één uil en een haas zo’n 35 verschillende schitterende vogels hebben gezien. Marcel heb ik leren kennen tijdens een opleiding tot IVN Natuurgids en was iedere keer weer onder de indruk van zijn kennis, toewijding en verhalen: hij vertelde onder meer aanstekelijk over zijn ervaringen in de ‘Nieuwe Driemanspolder’ op de grens van Zoetermeer en Leidschendam - Voorburg. In zijn eigen bekende habitat de Nieuwe Driemanspolder is Marcel duidelijk in zijn element, heeft een scherp oog voor iedere vogel, groot of klein, in de lucht, op het water, op de grond of in een boom en weet precies wat we zien of horen, laat dit zien met een professionele telescoop en onderbouwd dit op een plezierige manier met beeldmateriaal en informatie van de vogel die we gespot hebben. Naast de ‘vogel feiten’ verteld hij ook over de onstaansgeschiedenis van het gebied, de waterhuishouding en tal van andere aspecten waardoor je de context beter begrijpt waarom juist vogels dit zo’n aantrekkelijk gebied vinden. Om bij ‘de jeugd een zaadje planten voor de Natuur’ vindt ik van belang en hier kun je niet vroeg genoeg beginnen; samen met mijn neefje zo’n natuurbeleving meemaken is een groot genoegen en dit onder leiding van Marcel doen zorgt voor een onvergetelijke middag. Ik hoef nooit meer na te denken over het verjaardagscadeau wat ik aan m’n familieleden ga geven: dank je wel Marcel!
Yolande Yolande schreef op 5 oktober 2022 om 16:32
Om de vogelkijker te gebruiken waar hij voor bedoeld was mochten mijn kleinzoon (11j) en ik de natuur beleven in Zoetermeer j.l. zondag. Marcel kon aan ons leken veel kwijt. Niet slechts over de vogelwereld maar ook de omgeving en de vele plantensoorten. Op deze prachtige herfstdag in het polderlandschap was goed te zien: hoe de vogels zich anders voortbewogen door de rui, de aanstaande grote vogeltrek aan het oefenen waren, een diversiteit aan vogels die vredig samenleefden, een blauwe vlinder die zich koesterde in de zon etc. De telelens van Marcel haalde alles nog dichterbij. Met weetjes over de vele eendensoorten en hun gedrag of de manier waarop de torenvalk zijn prooi bemachtigt etc. maakte het voor Max smeuïg. Vanaf nu kijken we met andere ogen naar de natuur tijdens onze wandeling. Een absolute aanrader!
Yolande Yolande schreef op 4 oktober 2022 om 12:16
Om eens de vogelkijker te gebruiken waar hij voor bedoeld was, nam ik mijn kleinzoon Max mee op vogelexcursie o.l.v. Marcel. Hij kon veel aan ons 'leken' kwijt. Voor het poldergebied van Zoetermeer kwamen wij ogen tekort. Zowel voor de omgeving als de planten, als de vele soorten vogels wist Marcel ons te boeien met zijn kennis. Een prachtig jaargetijde om de voorbereidingen van de grote vogeltrek te aanschouwen: van vacht-wisseling tot oefening in V-vlucht. Grappige weetjes maakten het smeuïg. Voortaan kijk ik met een ander oog naar de natuur op mijn wandelingen. Fijn om op die manier een aanzet te kunnen geven aan de volgende generatie!
Andrea Andrea schreef op 18 september 2022 om 21:46
Vanmorgen van Marcel een privé-excursie gehad in de N3MP. Ondanks een paar flinke buien genoten van dit mooie natuurgebied. Bijna 40 vogelsoorten gezien. We zagen watersnippen overvliegen, heel veel puttertjes, boerenzwaluwen en fouragerende lepelaars. Ik leerde over jizz en grondelen en hoe torenvalkjes muizen vanuit de lucht spotten. In het laatste plasje zagen we ook nog een Geoorde fuut en een Rosse stekelstaart. En tot slot een heerlijk kopje thee om op te warmen.
Patrick en Lieke Patrick en Lieke schreef op 11 juni 2022 om 11:40
2e Pinksterdag een excursie gedaan met Marcel door de Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer. Was net als de excursie door Meijendel met hem een erg leuke excursie. Hij ziet en hoort veel en heeft veel leuke weetjes. Ook voor mijn 11 jarige dochter maakt hij de excursie leuk. We gaan zijn agenda zeker in de gaten houden voor een volgende excursie.

Reacties zijn gesloten.