Gastenboek

Hallo, wat leuk dat je een bericht achterlaat.

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.38.49 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
9 berichten.
Ome Menno Ome Menno heeft geschreven op 4 januari 2023 om 23:26
‘Privé excursie met wat wind’ Wat geef je je neefje, die 10 jaar wordt, voor cadeau: een computerspelletje of een vogelexcursie met Marcel van Rooijen om met name ‘uilen’ te zien? 😊 Een geweldige middag waarin we naast één uil en een haas zo’n 35 verschillende schitterende vogels hebben gezien. Marcel heb ik leren kennen tijdens een opleiding tot IVN Natuurgids en was iedere keer weer onder de indruk van zijn kennis, toewijding en verhalen: hij vertelde onder meer aanstekelijk over zijn ervaringen in de ‘Nieuwe Driemanspolder’ op de grens van Zoetermeer en Leidschendam - Voorburg. In zijn eigen bekende habitat de Nieuwe Driemanspolder is Marcel duidelijk in zijn element, heeft een scherp oog voor iedere vogel, groot of klein, in de lucht, op het water, op de grond of in een boom en weet precies wat we zien of horen, laat dit zien met een professionele telescoop en onderbouwd dit op een plezierige manier met beeldmateriaal en informatie van de vogel die we gespot hebben. Naast de ‘vogel feiten’ verteld hij ook over de onstaansgeschiedenis van het gebied, de waterhuishouding en tal van andere aspecten waardoor je de context beter begrijpt waarom juist vogels dit zo’n aantrekkelijk gebied vinden. Om bij ‘de jeugd een zaadje planten voor de Natuur’ vindt ik van belang en hier kun je niet vroeg genoeg beginnen; samen met mijn neefje zo’n natuurbeleving meemaken is een groot genoegen en dit onder leiding van Marcel doen zorgt voor een onvergetelijke middag. Ik hoef nooit meer na te denken over het verjaardagscadeau wat ik aan m’n familieleden ga geven: dank je wel Marcel!
Yolande Yolande heeft geschreven op 5 oktober 2022 om 16:32
Om de vogelkijker te gebruiken waar hij voor bedoeld was mochten mijn kleinzoon (11j) en ik de natuur beleven in Zoetermeer j.l. zondag. Marcel kon aan ons leken veel kwijt. Niet slechts over de vogelwereld maar ook de omgeving en de vele plantensoorten. Op deze prachtige herfstdag in het polderlandschap was goed te zien: hoe de vogels zich anders voortbewogen door de rui, de aanstaande grote vogeltrek aan het oefenen waren, een diversiteit aan vogels die vredig samenleefden, een blauwe vlinder die zich koesterde in de zon etc. De telelens van Marcel haalde alles nog dichterbij. Met weetjes over de vele eendensoorten en hun gedrag of de manier waarop de torenvalk zijn prooi bemachtigt etc. maakte het voor Max smeuïg. Vanaf nu kijken we met andere ogen naar de natuur tijdens onze wandeling. Een absolute aanrader!
Andrea Andrea heeft geschreven op 18 september 2022 om 21:46
Vanmorgen van Marcel een privé-excursie gehad in de N3MP. Ondanks een paar flinke buien genoten van dit mooie natuurgebied. Bijna 40 vogelsoorten gezien. We zagen watersnippen overvliegen, heel veel puttertjes, boerenzwaluwen en fouragerende lepelaars. Ik leerde over jizz en grondelen en hoe torenvalkjes muizen vanuit de lucht spotten. In het laatste plasje zagen we ook nog een Geoorde fuut en een Rosse stekelstaart. En tot slot een heerlijk kopje thee om op te warmen.
Patrick en Lieke Patrick en Lieke heeft geschreven op 11 juni 2022 om 11:40
2e Pinksterdag een excursie gedaan met Marcel door de Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer. Was net als de excursie door Meijendel met hem een erg leuke excursie. Hij ziet en hoort veel en heeft veel leuke weetjes. Ook voor mijn 11 jarige dochter maakt hij de excursie leuk. We gaan zijn agenda zeker in de gaten houden voor een volgende excursie.
Caroline Molenaar Caroline Molenaar heeft geschreven op 18 december 2021 om 17:41
Vanmiddag een hele inspirerende natuurwandeling gedaan met Marcel. Vanuit de personeelsvereniging van RVO was deze wandeling ingeschoten als een soort 'gewone' wandeling door het bos. Het werd een bijzondere ervaring van 'herondek de natuur'.. Marcel liet ons stilstaan bij de 'gewone dingen' in het bos waar je normaliter niet bij stilstaat. Wat doen mossen op een tak, hoe zingen vogels in de bomen, wat zit er onder het bladerendek op de grond. Een super wandeling waardoor je nooit meer 'gewoon' door het bos loopt. We boeken zeker een vervolg!
Beheerdersantwoord van: Marcel
Beste Caroline, Hartelijk dank voor je bericht. Fijn dat ik jullie die bijzondere ervaring heb kunnen geven en dat jullie nu nooit meer meer 'gewoon' door het bos lopen. Ik neem jullie graag mee voor een vervolg.
Mieke de Graaf Mieke de Graaf heeft geschreven op 3 augustus 2021 om 15:23
Vanochtend voor het eerst de Driemanspolder in onder begeleiding van een echte vogelaar. Marcel heeft op enthousiaste en vakkundige manier mijn hart verwarmd voor de vogelwereld. Mijn intentie was om 'meer' waar te nemen op mijn eigen natuurwandelingen en die ingang heeft Marcel mij gegeven. Ik hoop vaker mee te wandelen, want dit smaakt naar 'meer'!
Ineke Ineke heeft geschreven op 3 augustus 2021 om 14:14
Marcel is een gepassioneerde vogelaar en natuurmens. Ik heb genoten van de interessante en gezellige natuurbeleving in de Driemanspolder. Marcel dankjewel en tot ziens!
Stephen Stephen heeft geschreven op 23 juli 2017 om 21:11
De fotografieworkshop was niet alleen leerzaam maar ook vooral gezellig. Veel kunnen experimenteren met diverse instellingen met onverwachte resultaten. Nooit gerealiseerd dat er op een paar vierkante meter zoveel te fotograferen valt. De Amsterdamse waterleidingduinen is een mooie locatie met veel uitdaging. Ik ga daar zeker nog eens terug.
Robert Robert heeft geschreven op 22 juli 2017 om 20:28
He Marcel, dank je voor de workshop vandaag. ik heb veel geleerd over belichting, positie en de natuur. was ook leuk om je weer eens te zien na 27 jaar.

Reacties zijn gesloten.