Gastenboek

Hallo, wat leuk dat je een bericht achterlaat.

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.200.101.84 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
13 berichten.
Ferry van Dingstee Ferry van Dingstee schreef op 13 augustus 2023 om 21:36
Zondag 13 augustus heeft Marcel een groep gasten van Camping Jethro meegenomen voor een verkorte wandeling door de Driemanspolder. Met tact en aanpassingsvermogen heeft Marcel met de groep zijn kennis en passie gedeeld. En dat is soms nog best lastig als niet iedereen goed Nederlands spreekt. Top gedaan Marcel, dankjewel!
Beheerdersantwoord van: Marcel
Dank je wel voor je ontzettend leuke bericht, Ferry. Ik heb het met heel veel plezier gedaan.
André Kommer André Kommer schreef op 25 mei 2023 om 21:12
Op 21 mei 2023 heeft Marcel weer een excursie gegeven voor de Haagse Vogelbescherming. Als deelnemer heb ik en ik weet zeker ook alle andere deelnemers genoten van deze excursie. Met zijn vogelkennis wist Marcel de ene na de andere vogel te vinden niet alleen op het zicht maar ook op het geluid. Lof hiervoor. Daarnaast heeft Marcel ook aandacht besteed aan planten, insecten en bloemen. Ook allerlei feitjes over Lentevreugd kwamen ter sprake. Leuk waren de waarnemingen van de spotvogel, een lepelaar, braamsluiper, nachtegaal, cetti's zanger, oeverzwaluw en de vele foeragerende gierzwaluwen, blauwborst, kleine karekiet, putter. Een superleuke excurie die zeker voor herhaling vatbaar is. Lof !
Yvon en Linda Yvon en Linda schreef op 4 april 2023 om 20:39
Op zondag ochtend 2 April vroeg paraat bij boerderij Meijendel. Op de weg er naar toe al 6 reeën gespot, dus dat begon al goed. Eenmaal op pad werd er gelijk al veel verteld door Marcel. We waren jammer genoeg twee weken te vroeg voor de nachtegaal. Even verderop stak er een kleine ree het pad over. Maar we hebben wel de tjiftjaf, kleine bonte specht, boomleeuwerik,boomklever, gaai en nog veel meer gezien en gehoord. Nog even bij de aalscholver kolonie gekeken. En weer verder op pad. Marcel bracht ons naar mooie rustige plekken waar we later zelf naar teug gaan omdat we voor sommige vogels en insecten te vroeg waren. De 4 uur waren zo voorbij. Wat een mooie ervaring en super leuk om zo met Marcel op pad te gaan. Voor herhaling vatbaar.
Ome Menno Ome Menno schreef op 4 januari 2023 om 23:26
‘Privé excursie met wat wind’ Wat geef je je neefje, die 10 jaar wordt, voor cadeau: een computerspelletje of een vogelexcursie met Marcel van Rooijen om met name ‘uilen’ te zien? 😊 Een geweldige middag waarin we naast één uil en een haas zo’n 35 verschillende schitterende vogels hebben gezien. Marcel heb ik leren kennen tijdens een opleiding tot IVN Natuurgids en was iedere keer weer onder de indruk van zijn kennis, toewijding en verhalen: hij vertelde onder meer aanstekelijk over zijn ervaringen in de ‘Nieuwe Driemanspolder’ op de grens van Zoetermeer en Leidschendam - Voorburg. In zijn eigen bekende habitat de Nieuwe Driemanspolder is Marcel duidelijk in zijn element, heeft een scherp oog voor iedere vogel, groot of klein, in de lucht, op het water, op de grond of in een boom en weet precies wat we zien of horen, laat dit zien met een professionele telescoop en onderbouwd dit op een plezierige manier met beeldmateriaal en informatie van de vogel die we gespot hebben. Naast de ‘vogel feiten’ verteld hij ook over de onstaansgeschiedenis van het gebied, de waterhuishouding en tal van andere aspecten waardoor je de context beter begrijpt waarom juist vogels dit zo’n aantrekkelijk gebied vinden. Om bij ‘de jeugd een zaadje planten voor de Natuur’ vindt ik van belang en hier kun je niet vroeg genoeg beginnen; samen met mijn neefje zo’n natuurbeleving meemaken is een groot genoegen en dit onder leiding van Marcel doen zorgt voor een onvergetelijke middag. Ik hoef nooit meer na te denken over het verjaardagscadeau wat ik aan m’n familieleden ga geven: dank je wel Marcel!
Yolande Yolande schreef op 5 oktober 2022 om 16:32
Om de vogelkijker te gebruiken waar hij voor bedoeld was mochten mijn kleinzoon (11j) en ik de natuur beleven in Zoetermeer j.l. zondag. Marcel kon aan ons leken veel kwijt. Niet slechts over de vogelwereld maar ook de omgeving en de vele plantensoorten. Op deze prachtige herfstdag in het polderlandschap was goed te zien: hoe de vogels zich anders voortbewogen door de rui, de aanstaande grote vogeltrek aan het oefenen waren, een diversiteit aan vogels die vredig samenleefden, een blauwe vlinder die zich koesterde in de zon etc. De telelens van Marcel haalde alles nog dichterbij. Met weetjes over de vele eendensoorten en hun gedrag of de manier waarop de torenvalk zijn prooi bemachtigt etc. maakte het voor Max smeuïg. Vanaf nu kijken we met andere ogen naar de natuur tijdens onze wandeling. Een absolute aanrader!
Yolande Yolande schreef op 4 oktober 2022 om 12:16
Om eens de vogelkijker te gebruiken waar hij voor bedoeld was, nam ik mijn kleinzoon Max mee op vogelexcursie o.l.v. Marcel. Hij kon veel aan ons 'leken' kwijt. Voor het poldergebied van Zoetermeer kwamen wij ogen tekort. Zowel voor de omgeving als de planten, als de vele soorten vogels wist Marcel ons te boeien met zijn kennis. Een prachtig jaargetijde om de voorbereidingen van de grote vogeltrek te aanschouwen: van vacht-wisseling tot oefening in V-vlucht. Grappige weetjes maakten het smeuïg. Voortaan kijk ik met een ander oog naar de natuur op mijn wandelingen. Fijn om op die manier een aanzet te kunnen geven aan de volgende generatie!
Andrea Andrea schreef op 18 september 2022 om 21:46
Vanmorgen van Marcel een privé-excursie gehad in de N3MP. Ondanks een paar flinke buien genoten van dit mooie natuurgebied. Bijna 40 vogelsoorten gezien. We zagen watersnippen overvliegen, heel veel puttertjes, boerenzwaluwen en fouragerende lepelaars. Ik leerde over jizz en grondelen en hoe torenvalkjes muizen vanuit de lucht spotten. In het laatste plasje zagen we ook nog een Geoorde fuut en een Rosse stekelstaart. En tot slot een heerlijk kopje thee om op te warmen.
Patrick en Lieke Patrick en Lieke schreef op 11 juni 2022 om 11:40
2e Pinksterdag een excursie gedaan met Marcel door de Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer. Was net als de excursie door Meijendel met hem een erg leuke excursie. Hij ziet en hoort veel en heeft veel leuke weetjes. Ook voor mijn 11 jarige dochter maakt hij de excursie leuk. We gaan zijn agenda zeker in de gaten houden voor een volgende excursie.
Caroline Molenaar Caroline Molenaar schreef op 18 december 2021 om 17:41
Vanmiddag een hele inspirerende natuurwandeling gedaan met Marcel. Vanuit de personeelsvereniging van RVO was deze wandeling ingeschoten als een soort 'gewone' wandeling door het bos. Het werd een bijzondere ervaring van 'herondek de natuur'.. Marcel liet ons stilstaan bij de 'gewone dingen' in het bos waar je normaliter niet bij stilstaat. Wat doen mossen op een tak, hoe zingen vogels in de bomen, wat zit er onder het bladerendek op de grond. Een super wandeling waardoor je nooit meer 'gewoon' door het bos loopt. We boeken zeker een vervolg!
Beheerdersantwoord van: Marcel
Beste Caroline, Hartelijk dank voor je bericht. Fijn dat ik jullie die bijzondere ervaring heb kunnen geven en dat jullie nu nooit meer meer 'gewoon' door het bos lopen. Ik neem jullie graag mee voor een vervolg.
Mieke de Graaf Mieke de Graaf schreef op 3 augustus 2021 om 15:23
Vanochtend voor het eerst de Driemanspolder in onder begeleiding van een echte vogelaar. Marcel heeft op enthousiaste en vakkundige manier mijn hart verwarmd voor de vogelwereld. Mijn intentie was om 'meer' waar te nemen op mijn eigen natuurwandelingen en die ingang heeft Marcel mij gegeven. Ik hoop vaker mee te wandelen, want dit smaakt naar 'meer'!
Ineke Ineke schreef op 3 augustus 2021 om 14:14
Marcel is een gepassioneerde vogelaar en natuurmens. Ik heb genoten van de interessante en gezellige natuurbeleving in de Driemanspolder. Marcel dankjewel en tot ziens!
Stephen Stephen schreef op 23 juli 2017 om 21:11
De fotografieworkshop was niet alleen leerzaam maar ook vooral gezellig. Veel kunnen experimenteren met diverse instellingen met onverwachte resultaten. Nooit gerealiseerd dat er op een paar vierkante meter zoveel te fotograferen valt. De Amsterdamse waterleidingduinen is een mooie locatie met veel uitdaging. Ik ga daar zeker nog eens terug.
Robert Robert schreef op 22 juli 2017 om 20:28
He Marcel, dank je voor de workshop vandaag. ik heb veel geleerd over belichting, positie en de natuur. was ook leuk om je weer eens te zien na 27 jaar.

Reacties zijn gesloten.