Zeevogels in Westkapelle

Paarse strandloper

Er staat vandaag een dag zeevogels kijken in Westkapelle op het programma, georganiseerd door Opreismetwaarneming.nl en Inezia Tours. Zeevogeldeskundige Pim Wolf geeft uitgebreide uitleg over de verschillende meeuwen die we zien en hoe we deze soorten uit elkaar kunnen houden. Dat is met name bij de juveniele (jonge) vogels niet altijd even makkelijk.

Naast de diverse meeuwen (stormmeeuw, zilvermeeuw, kleine en grote mantelmeeuw, Pontische meeuw en kokmeeuw), worden ook nog de lepelaar, roodkeelduiker, havik, sperwer, kievit, goudplevier, zwarte zee-eend, paarse strandloper, steenloper en houtsnip waargenomen, daarnaast ook grote aantallen ganzen en eenden.

Een mooie zonsondergang was de fantastische afsluiting van de dag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.