Baardmannetjes in de Rietputten


De Rietputten staan bekend om de baardmannetjes die daar deze tijd van het jaar te vinden zijn.
Daar ben ik gisteren naar toe geweest om te kijken of ik ze kon fotograferen. Ik was erg blij dat ik mijn laarzen aan had. De paden waren erg modderig.
Al snel hoorde ik baardmannetjes maar zien nog niet. Langzaam lopend en kijkend waar het geluid vandaan kwam, zag ik er ineens 3 stuks.  
Een foto maken was niet makkelijk. Het waaide, dus de rietpluimen, waar de baardmannetjes op zaten, gingen door de wind heen en weer.
Toch lukte het om een paar foto’s te maken.
En stuk verderop kon ik een stukje het riet in om te kijken of ik daar nog meer baardmannetjes zou zien. Helaas was dat niet zo, maar daar liep wel een waterral. Wat een geluk. Deze liep open en bloot. Normaal gesproken zijn ze heel schuw en lopen ze langs de rand van het riet. Maar deze liet zich mooi zien en ik kon hem daardoor goed fotograferen.
Ik heb daar zeker een half uur doorgebracht. 
Toen weer terug naar het pad en verder het gebied in. Op een andere plek zag ik het eilandje waar de waterral naar toe was gegaan vanuit een andere hoek en ook hier heb ik geprobeerd de waterral te fotograferen.
De hele middag heb ik in de Rietputten doorgebracht en toen de zon begon onder te gaan, was het tijd om weer naar huis te gaan.
De andere vogels die ik heb gezien: wintertaling, winterkoning, roodborst, heggenmus, overvliegende sperwer, grote zilverreiger, overvliegende kolganzen, staartmezen en een waterpieper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.