Adoptiegebied Lentevreugd


Vorig jaar september ben ik begonnen met de IVN natuurgidsenopleiding. Om nog meer over de natuur te leren. Eén van de opdrachten tijdens de opleiding, is een jaar lang een natuurgebied monitoren. Ik gaf aan dat ik dit heel graag op Lentevreugd wilde doen. En het is me gelukt, met een team van 4 mensen gaan wij dit daar doen.
I
k heb meteen contact opgenomen met de boswachter van Staatsbosbeheer en die reageerde heel enthousiast. Afgelopen zaterdag hadden we met het team een afspraak met een vriendelijke man die ook de IVN natuurgidsenopleiding heeft gedaan en ook Lentevreugd als adoptiegebied had. We hebben een mooie wandeling over Lentevreugd gemaakt en zijn weer meer te weten gekomen over het gebied.
Ook hij reageerde heel enthousiast en wil ons hier graag bij helpen.
De bedoeling is dus dat we een jaar lang het gebied zien veranderen door de jaargetijden heen en ook de flora en fauna goed bekijken.
Van elk bezoek aan het gebied wordt een verslagje geschreven en ik zal mijn verslagjes ook hier delen.
Ik heb er reuze veel zin in.

De bomen op de foto zijn kastanjebomen. Een paar van de zeer weinige bomen op Lentevreugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.