Zwartbuikwaterspreeuw

Zwartbuikwaterspreeuw

Op Waarneming.nl was al een aantal dagen te lezen dat er een zwartbuikwaterspreeuw in de Amsterdamse Waterleidingduinen was gezien. Vandaag was een mooie dag om die te gaan zoeken.

Nadat ik de auto had geparkeerd en een toegangskaartje had gekocht was het vrij makkelijk om naar de plaats toe te lopen waar hij al een paar dagen was gezien met de coördinaten van Waarneming.nl.

Onderweg hoorde ik staartmezen en later zag ik ze ook. Ook werd ik gewezen op een ijsvogel.

Maar het doel was de zwartbuikwaterspreeuw. Aangekomen op de juiste plaats, was hij niet te zien. Toch maar even rondkijken en toe ik een paar mensen zag wijzen en foto’s maken, ben ik snel naar hun toegelopen. Ja hoor, daar zat hij aan de waterrand. Mooi gezicht hoe hij langs de waterrand staat te hippen  en dan vervolgens in het water verdwijnt om vervolgens, na zijn wandeling, zoekend naar voedsel, over de bodem van het water, weer boven water te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.