Hyacintenbos en Van Leydenhof

Mos02

Het Hyacintenbos en Van Leydenhof in Den Haag zijn 2 mooie gebieden die aan elkaar grenzen. Het Hyacintenbos staat bekend om de vele boshyacinten die hier in het voorjaar bloeien. Nu is het nog erg kaal en vindt je er alleen sneeuwklokjes en veel mos, zoals het knikmos.

Vandaag  ben ik naar deze gebieden gegaan om er heerlijk te wandelen en fotograferen. Al snel hoor ik een aantal grote bonte spechten en deze laten zich ook zien. Buiten deze soort zie ik ook een kleine bonte specht. Tijdens de wandeling bewonder ik ook de mossen. Het knikmos ziet er leuk uit met de zaaddoosje op de steeltjes.

Het was een heerlijke wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.