Sleedoorn

 

Sleedoorn

Vandaag naar Het Buytenpark in Zoetermeer geweest. Het Buytenpark is ruim 100 hectare groot en valt te verdelen in een westelijk deel dat uit 60 hectare begrazingsgebied bestaat en een oostelijk deel dat uit 40 hectare parkgebied bestaat. Een leuk gebied met verschillende begroeiing. Ik heb eerst een stuk langs struiken en bomen gewandeld en genoten van de vogels zoals, staartmees, vink en keep. Verderop stond een struik in bloei, de sleedoorn.

De sleedoorn is een struik die samen met de meidoorn en veldesdoorn een zogenoemde Zeeuwse haag vormt. Deze kan aangevuld zijn met onder andere hondsroos, egelantier en vlier. Dit vindt je op meerdere plekken in dit park. Verschillende vogels, zoals de zwartkop en braamsluiper, vinden hier voldoende schuil- en broedgelegenheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.