Lentevreugd

Bonte strandloper

Lentevreugd is een voormalig stuk bollengrond uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het ligt in Wassenaar aan de westkant van provinciale weg N441, tussen de Pan van Persijn en Rijksdorp. Het terrein is in een periode van ca 10 jaar door aankoop van aanvankelijk 42 ha uitgebreid naar een kleine 100 ha en omgevormd tot kwelgrasland met sloten en poelen. Het pad door het terrein heet het Meta Jochemspad, naar één van de voormalige grondeigenaren.

 

Hier ben ik vandaag gaan wandelen om dit gebied eens te verkennen. Het ziet er in eerste instantie misschien wat kaal uit maar er valt hier veel te zien. Er lopen hier Schotse Hooglanders en Konikpaarden. Tijdens mijn wandeling ben ik verschillende vogels tegengekomen, zoals putters, sijsjes en zelfs een bonte strandloper. En ook een haas en reeën. Dit gebied ziet er veelbelovend uit. Heerlijk gewandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.