Vogelreis Israël

Palestijnse Honingzuiger

Van 25 maart t/m 3 april ben ik op vogelreis naar Israël geweest. Dit was via reisorganisatie Inezia Tours. Het was een prachtige reis. De nederlandse gids die mee was, was erg goed. Hij wist de juiste plekken te vinden, waar de mooie vogels zaten. De groep waar ik mee reisde was een hele leuke groep.
We hebben in totaal zo’n 200 verschillende soorten vogels gezien. En hele grote aantallen roofvogels. Wij stonden
’s ochtends vroeg op een berg en overal om ons heen vlogen roofvogels. Dit had ik nog nooit gezien.
Buiten de vogels heb ik ook gekeken wat er aan plantjes groeit in de Negev woestijn. Er groeit niet zo heel veel, maar wat ik zag was erg mooi. Ook heb ik nog een vrouwlijke zadellibel gezien die eitjes aan het leggen was, een aantal vlinders en  een Woestijn bidsprinkhaan.

We zijn ook wilde dieren tegengekomen zoals, de nubische steenbok, vos en jakhals.

 

Deze reis zal ik niet snel vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.