Bayerischer Wald

wolf
Vorige week ben ik met Inezia Tours naar het Bayerischer Wald geweest voor een fotografiereis. Met een groep van 9 mensen en een Nederlandse natuurfotograaf zijn we de hele week gaan fotograferen. Het Bayerischer Wald is het oudste beschermde oerbos van Duitsland en misschien wel van Europa.
Dit prachtige bos ziet er op sommige plekken wild uit en biedt vele mogelijkheden voor mooie foto’s. Dat hebben we later in de week ontdekt.
De eerste dagen zijn we naar het “Tierfreigelände” geweest. Dit is een deel van het het beschermde bos waar je onder andere wolven, bruine beren en lynxen kan zien. Deze zitten in grote verblijven die voor een deel opgaan in het bos. Dit zijn overigens dieren die normaal gesproken in Europa in het wild voorkomen. Daar zijn vele foto’s gemaakt, want de dieren lieten zich goed zien.
Tijdens de wandeling van het ene dier naar het andere viel er veel te zien in het bos. De kleuren van de bomen hadden veel schakeringen groen, geel en bruin. Vele paddenstoelen kwamen al te voorschijn. Zo heb ik een groot aantal vliegenzwammen gezien, een prachtige pruikzwam en een grote koraalzwam.
Later in de week zijn we bij een klein riviertje in een ander deel van het bos landschappelijke foto’s gaan maken. Het riviertje en het bos was een fantastisch decor voor de foto’s.
De laatste avond heeft iedereen 10 foto’s laten zien en daar zaten hele mooie foto’s tussen.
Dat was een leuke afsluiting van een prachtige week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.