Duivenvoordse en Veenzijdse Polder – Achterbos – Laarzenpad

Appelvink
In de Duivenvoordse en Veenzijdse Polder in Leidschendam-Voorburg bevindt zich een bos -Het Achterbos (Laarzenpad)-  dit is een wild en ruig bos, met slootjes, een drassige bodem en veel omgevallen bomen.
Dit bos kende ik nog niet en ik was heel nieuwsgierig naar dit bos.
Gisterenmiddag ben ik daar naartoe gegaan. Er was mij aangeraden om laarzen aan te trekken en dat was een heel goed advies, de grond is behoorlijk drassig. Bij het bos werd ik verwelkomd door een Sperwer en de Tjiftjafs lieten zich ook goed horen. Via een bruggetje liep ik het bos in en daar waren nog veel meer vogels te horen. Het was een waar pallet aan vogelgeluiden. Tjiftjafs, Winterkoninkjes, Roodborsten, Boomklevers, Boomkruipers en een aantal Grote bonte spechten. Het was echt fantastisch. Langs, over en onder omgevallen bomen door, liep ik verder en verderop hoorde ik ook nog Goudhaantjes. Natuurlijk waren de Koolmezen en Pimpelmezen ook van de partij. Aan het eind van het pad, sta je weer aan de bosrand en kijk je uit over weilanden waar de Grote Canadese ganzen, Grauwe ganzen, Bergeenden en Kieviten te zien zijn. Dat is een mooi contrast met het bos.
Ik liep langs de rand van het bos richting een ander pad. Dit pad leidde mij weer naar het begin.
Hier leek het of ik uitgelachen werd, maar dat was de overduidelijke lach van de Groene specht. Ook hier hoorde ik weer de vogels van het eerste pad, maar hier zaten ook Vinken. En het is altijd leuk om een Winterkoninkje op een boomstronk te zien zitten. Op dit pad werd ik ook constant begeleid door een Roodborst die uit volle rode borst zijn lied zong. Bij de ingang van het bos stond ik nog even te luisteren naar de vele vogelgeluiden tot ik vanuit mijn ooghoek een vogel aan zag komen vliegen. Meteen mijn verrekijker gepakt en scherpgesteld op die vogel. Wat? Dat is niet te geloven zo gaaf. Ik zag een Appelvink. Nee, het waren er twee. Wat een gave waarneming. Terwijl ik die probeer te fotograferen, zie ik nog een vogel. Wat ik daar zag was echt te gek. Het was een……….Goudvink. Hoe gaaf is dat?
Ik weet zeker dat ik hier vaker ga komen. Deze wandeling valt maar met één woord te omschrijven……..WAUW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.