Wildpark Anholter Schweiz


Het wildpark Anholter Schweiz is een dierenpark, met ongeveer 50 diersoorten in een natuurlijke omgeving en 6 km wandelpaden.
Je vindt hier onder andere, Bruine beren, Wilde katten, Visotters, Dassen, Wolven en Lynxen.
Samen met een aantal fotografen hadden we gepland om hier afgelopen vrijdag op expeditie te gaan. We spraken om 09:00 uur af op de parkeerplaats, die overigens gratis is. De groep was snel compleet dus richting de kassa. We waren met 12 mensen en creëerde onze eigen rij. Verder stond er niemand voor de kassa. Het duurde daardoor niet lang voordat iedereen binnen was. Daar werden de camera’s gereed gemaakt, het ene objectief nog groter dan de andere.
Met een overzichtskaart in de hand begonnen we aan onze expeditie. Waar zouden we eerst naar toe gaan? Niemand wist het. Als we maar wilde beesten tegenkomen, werd er geroepen. Wandelend kwamen we als eerste langs de Wilde zwijnen en de eerste foto’s werden gemaakt. 
Daarna waren de pauwen aan de beurt. Daar lopen er een behoorlijk aantal los door het park en je kan ze niet missen met hun mooie kleuren, de mannetjes, en het harde geluid dat ze produceren.
De expeditie gaat verder en we gaan richting de Edelherten. Daar loopt een pauw te pronken met zijn veren. Dat is wel zo’n mooi gezicht. Hij trekt de aandacht van onze hele groep en de Herten worden bijna vergeten. Bijna zeg ik, want daarna gaan we proberen de Herten te fotograferen.
Verderop zitten de Wasberen, een vrolijk groepje van 5 Wasberen. Ze zitten elkaar achterna en dollen met elkaar. Het lijkt op vechten, maar dat is het niet.
Voor de mensen met de telelenzen is het moeilijk een goede positie te vinden, de Wasberen zitten behoorlijk dicht langs het hek.
De eerste mensen gaan alweer verder en de rest volgt langzaam. 2 Mensen blijven achter en die hebben mazzel, want de Wasberen worden gevoerd. Daar worden leuke foto’s van gemaakt. De anderen zijn inmiddels doorgelopen via de Wisenten naar het Restaurant Schweizer Häuschen. Dit staat op een eiland midden in een grote vijver. Een aanrader zijn de taarten die ze daar hebben. Het is dus niet moeilijk om te raden wat iedereen neemt. Koffie/Thee met gebak. 
Na deze heerlijke versnapering, gaan we verder met de expeditie. De volgende dieren die we gaan bekijken zijn de beren. Die doen niet zoveel, daar is het veel te warm voor. Maar iets verderop zitten de wolven en die zijn wel wat actiever. Die laten zich goed zien en fotograferen. We moeten wel de tijd in de gaten houden, want we willen gaan kijken bij het voeren van de Visotters. Daar komen we ruim op tijd aan en kunnen een goede plek op de grond langs het hek zoeken om te gaan zitten. Wanneer de verzorger aankomt rijden, worden de Visotters heel druk en als hij met het emmertje gevuld met vis naar ze toe loopt beginnen ze hard te gillen.
De beren worden daarna gevoerd met veel fruit en groente. Het fruit komt uit de vriezer, wat erg lekker moet zijn met dit warme weer. Om mij heen hoor ik veel camera’s ratelen.
Als laatste worden de Wilde katten gevoerd, ook hier worden veel foto’s gemaakt. 
Dan is de dag bijna ten einde. De meeste mensen gaan weer naar het restaurant om een schnitzel te gaan eten. De overige lopen nog even verder gaan naar de Rendieren. 
Bij het restaurant komt iedereen weer samen en gezamenlijk lopen we naar de uitgang. Op de parkeerplaats nemen we afscheid en dan is het gedaan met de expeditie. Nu naar huis en foto’s uitzoeken.
Het was een zeer geslaagde dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.