De Groene Jonker met de Haagse vogelbescherming

Afgelopen zaterdag heb ik weer voor de Haagse vogelbescherming een excursie gedaan.
Deze keer had ik de Groene Jonker uitgekozen om naar toe te gaan.
Bij aankomst werden we begroet door een vrolijk zingende Fitis en in de verte hoorden we een Rietzanger en een Snor. 
De Rietzanger werd al snel gezien en alle deelnemers van de excursie heeft de Rietzanger dan ook goed kunnen zien. Bovenin een rietstengel zong hij zijn drukke lied. Iets verderop zat de Snor en ook van deze vogel hebben we allemaal staan te genieten. De Snor laat zich niet snel zien, maar deze zat echt prachtig boven in het riet. Verder lopend hoorden we overal om ons heen veel Rietzangers, waar sommige van een baltsshow gaven. Al zingend gingen ze de lucht in en dan laten ze zich weer langzaam dalen. Dat was heel leuk om te zien.
Ineens word er geroepen dat er een Blauwborst is gezien. Allemaal keken we naar de plek waar die was gezien, maar hij was helaas gevlogen. Wij bleven staan, hij moest toch wel weer terugkomen. En ja hoor, hij kwam weer terug en ging boven op een rietstengel zitten zingen. Uiteindelijk hebben we ongeveer een kwartier naar deze show gekeken. Achter de Blauwborst vlogen de Zwarte Sternen laag over de plas. Heel wendbaar vliegen die rond, samen met de Visdiefjes.
Je kon zien dat de lente echt begonnen was met de grote hoeveelheden jonge vogels. Grauwe ganzen, Grote Canadese ganzen, Bergeenden en Slobeenden.  Allemaal met jongen.
Op de plas zag ik een paartje Geoorde Futen. De scopes werden neergezet en iedereen stond de Geoorde Futen te bewonderen.
We hebben tijdens de excursie nog veel meer vogels gezien, in totaal hebben we 55 soorten gezien. De Rode Wouw was een mooie afsluiter.
Het was een prachtig aantal vogels van een geslaagde wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.