Natuurfotografieworkshop in de AWD

Zaterdag 22 juli was het zover, mijn natuurfotografieworkshop in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Buienradar had ik de dagen daarvoor in de gaten gehouden en het zou gelukkig prima weer worden. We verzamelden op de parkeerplaats, waar al snel de tassen en camera’s omgehangen werden en we op weg gingen. De deelnemers waren erg enthousiast. Het was rustig en op die ene hardloper na, was er niemand te zien. De wandeling ging langs omgevallen bomen, die het beheer daar gewoon laat liggen. En natuurlijk werden we bekeken door de damherten waar de AWD om bekend staan.

Op locatie aangekomen, begin ik met de theorie. Aan de hand van een hand-out doorloop ik de theorie en iedereen pakt het meteen goed op. Na nog wat vragen en opmerkingen gingen de deelnemers aan de slag. Eerst een korte opdracht om de theorie in de praktijk te brengen. Alles werd meteen uitgeprobeerd; verschillende sluitertijden en diafragma’s.

Verderop zaten de zandhagedissen en deze werden dankbaar gefotografeerd. Met verschillende standpunten werd geëxperimenteerd. Alhoewel je moet oppassen dat je niet teveel beweegt. Zandhagedissen zijn namelijk erg schuw en zo vlug als water. Voor je er erg in hebt, zijn ze al weer onder die boomstronk gedoken waar ze net onder vandaan gekropen waren.
Maar ook andere onderwerpen zoals libellen, sprinkhanen en planten werden op de gevoelige sensor vastgelegd.

We maakten nog een korte wandeling, waarbij we een paar mannetjes damherten tegenkwamen. Voorzien van hun prachtige gewei liepen ze statig tussen de bomen. Ook deze prachtige dieren leverden mooie foto’s op.
Terug bij het restaurant bespraken we onder het genot van een drankje de ochtend en daarna was het tijd om thuis op de computer de resultaten van deze leerzame en gezellige dag te bekijken.    

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.