Ronde zonnedauw, tijdens een safari met de boswachter

Afgelopen vrijdag aan het eind van de middag had ik afgesproken met een boswachter van Staatsbosbeheer. 
Eerder had ik van hem vernomen dat hij wist waar Ronde zonnedauw zou bloeien en ik mocht met hem mee om die te gaan fotograferen.
Hij nam mij mee naar een plek wat normaal gesproken afgesloten is voor publiek.
Het was een echte safari om bij die plek te komen. Via het 2 meter hoge riet kwamen we soms langs wat openplekken waar mooie planten bloeien, zoals de Echte koekoeksbloem en Koningsvaren. De safari ging verder. Ik moest de boswachter goed in de gaten houden want door het hoge riet zou ik hem zo maar eens kwijt kunnen raken. Het was fantastisch om daar te lopen en weten dat er niets kon gebeuren. Als ik de boswachter moest geloven, en dat deed ik 🙂
Op de bewuste plek aangekomen gingen we op zoek naar de Ronde zonnedauw. Je moet heel goed kijken, want de Ronde zonnedauw is klein.
Maar als je er dan één hebt gevonden zie je er in eens veel meer. Werkelijk prachtig.
Ik ga op mijn knieën zitten en fotografeer de zonnedauw op verschillende manieren. Maar er groeide daar nog veel meer, zoals Moeraskartelblad, Veenmos en de Blauwe knoop ook die werden door mij gefotografeerd.
Na een uur fotograferen is het tijd om weer terug te gaan. Deze keer nemen we een iets minder avontuurlijke route. 
Het was een prachtig avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.