Korte wandeling

In deze Coronacrisis wordt ons gevraagd om zo veel mogelijk thuis te blijven. Daar houd ik me netjes aan. Ik werk thuis en de buitenmomenten hou in zo kort mogelijk.
Soms is een korte wandeling toch wel even fijn. Ik hou afstand tot de mensen die ik tegenkom en zij doen dat ook netjes.
Afgelopen donderdag 26 maart, ben ik met zonsondergang ook even een korte wandeling gaan maken in het Bentwoud. Camera mee, want je weet nooit wat je tegenkomt.
In de waters die ik tegenkwam, zwommen een aantal kuifeenden en meerkoeten. Daar liepen er overigens ook veel van op het gras.
Een enkele waterhoen liep langs de waterkant. Daar probeerde ik een foto van te maken, maar hij was zo schichtig dat hij er snel vandoor ging.
Op een ander stuk veld, liepen drie mannetjes fazanten. De kleuren van hun verenkleed werden mooi belicht in de ondergaande zon. Prachtig om te zien. Ik wilde niet al te ver lopen, dus liep richting het het fietspad wat het Bentwoud en de woonwijk van elkaar scheidt. Daar zag ik weer fazanten die bij een paar hoopjes zaten. Ik het niet goed zien. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat de hoopjes, hazen waren. Die zaten nog even lekker te genieten in de ondergaande zon.
Ik kon redelijk dichtbij komen, dichtbij genoeg om met de 600mm een paar goede foto’s te maken.
Daarna weer terug naar huis gelopen.
Was een heerlijke wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.