De Nieuwe Driemanspolder


Er is lang aan gewerkt maar 1 juli 2020 was het zover. Het nieuwe natuurgebied, De Nieuwe Driemanspolder, werd officieel geopend. Voor meer informatie kijk hier, https://www.n3mp.nl/

Voor mij was dit natuurlijk een aanleiding om bij dit gebied te gaan kijken. Helaas was het er nog niet eerder van gekomen, maar gisteren ben ik daar naartoe gegaan. En ik kan alleen maar superlatieven verzinnen: prachtig, fantastisch, super, heel mooi, gaaf en ga zo maar door.
Op de site staat een kaartje en bijbehorende filmpjes van Arjan Postma.
Dat vond ik wel een goed begin, dus ik ben naar het beginpunt gefietst en ben daar vandaan gaan lopen. Ik heb niet de hele route gelopen, maar het stuk wat ik gewandeld vond ik geweldig en dan is nog niet eens alles begroeid. Maar de vogels hebben deze polder al gevonden. Visdiefjes vlogen over mij heen, zwanen zaten op de plassen, langs de rand van een kleinere plas zag ik een juveniele kluut en de ouders waren druk aan het rondvliegen om een aantal meeuwen weg te jagen. Uit de nog lage begroeiing klonk de zang van de grasmus en bij de aangelegde oeverzwaluwwand, vlogen de oeverzwaluwen in en uit. Vanaf een kijkwand kan je de oeverzwaluwwand goed zien en ik heb daar best een tijdje doorgebracht. Genoten. Ergens anders waren de gele kwikstaarten druk aan het roepen en zag ik ze boven in de lage begroeiing zitten met een snavel vol insecten.
Buiten de vele vogels die je daar ziet, vliegen en ook veel vlinders rond. Klein koolwitje, groot koolwitje, atalanta, dagpauwoog en kleine vos. Dit zijn de vlinders die ik heb gezien, in grote getale.
Er zijn meerder kleinere plassen en een grote plas met een paar eilandjes. Daar zag ik ook nog een wulp op een stuk hout wat uit het water stak.
Dit is een gebied waar ik vaker zal komen. Daar ben ik zeker van.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.