Steltlopers op het Zuidelijk havenhoofd

Steenloper

Vanmorgen moest ik vroeg opstaan, maar dat deed ik heel graag, want vandaag mocht ik weer een excursie geven voor de Haagse vogelbescherming. Eerst een aantal mensen ophalen bij het verzamelpunt en toen richting het Zuidelijk havenhoofd, waar de excursie plaats zou vinden. Bij de opgang was het even wachten op nog een paar mensen. 
Omdat er de vorige dag een Kleine burgemeester in de haven van Scheveningen was gezien, gingen we eerst daar naar op zoek. Aangekomen op de plek waar hij het laatst was gezien, sprongen we uit de auto en gingen op zoek. Iedereen tuurde door zijn of haar verrekijker, maar we zagen hem niet. Een man kwam aangefietst en vertelde ons dat hij ook naar de vogel op zoek was, maar hij had hem nog niet gezien. Zal hij dan toch al weg zijn? Toch nog even bij een andere deel van de haven kijken. Hier zat hij ook niet. Helaas.
Wel veel Zilvermeeuwen, hier en daar een Kleine mantelmeeuw en we struikelden bijna over de Steenlopers.
Hop, terug in de auto en weer richting het havenhoofd. Verrekijkers en telescopen werden omgehangen en we wandelden het havenhoofd op.  Lopend richting de kop van het havenhoofd kwamen we, de voor daar bekende vogels, tegen Scholekster, Zilvermeeuw, Aalscholvers en Steenlopers.
Op de kop werden de telescopen neergezet. Langs de horizon zagen we Roodkeelduikers en Alken cq. Zeekoeten vliegen, dat valt van deze afstand niet goed te zien. Verder zagen we nog een paar Stormmeeuwen.
Teruglopend naar de parkeerplaats,  zagen we Paarse strandlopers en Oeverpiepers.
Het was werkelijk een prachtige dag. De zon scheen, er was bijna geen wolkje aan de lucht en er was bijna geen wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.