Rondje Bentwoud

Slechtvalk
1 januari 2018. Het begin van een nieuw jaar. Ik wens iedereen een fantastisch en groen 2018.
Hoe kan je het jaar beter beginnen dan de natuur in te gaan. Het was mooi weer. Dus samen met mijn vrouw, beide op de fiets richting het Bentwoud. Dat ligt niet zo ver van mijn huis vandaan en is een vrij nieuw natuurgebied.
Al fietsend was ik toch wel blij dat ik mijn dikke winterjas aan had gedaan. De route naar het Bentwoud is een leuke route en onderweg kwamen we dan ook al de nodige vogels tegen. 
Eenmaal in het Bentwoud werd het pas echt leuk. Mijn vrouw zag iets bewegen in de toppen van een paar struiken, daar zijn we gestopt en hebben eens even goed staan kijken welke vogels het waren. Het waren Koperwieken. Onze eerste Koperwieken van dit jaar. Hahaha, alle vogels die we vandaag tegenkwamen waren voor ons de eerste van dit jaar. Maar het was wel heel gaaf om die Koperwieken te zien.
In het veld zat een Haas en een Torenvalk was druk aan het jagen.
We hoorden nog een geluid. Het kwam uit een andere groep struiken. Dat waren de vrolijke Staartmezen.
Een vogel waar mijn vrouw heel erg blij van wordt. Het zijn grappige vogels. Net kleine bolletjes met een lange staart.
We gingen weer verder en kwamen bij een grote vijver waar Meerkoeten, Kuifeenden, Krakeenden en Knobbelzwanen zaten. En ook hier was een Torenvalk aan het jagen. We hebben uiteindelijk een stuk of 5 Torenvalken gezien. 
Op de weg terug zagen we een grote groep vogels opvliegen. Welke vogels waren dat? En waarom vlogen ze zo ineens op? Toen ze gingen zitten waren ze iets beter te zien. Het bleken Kramsvogels te zijn en een paar Koperwieken. Prachtig om zo’n grote groep te zien. 
Ineens vlogen ze weer op. Nu eens goed kijken waarom. De reden was snel gevonden. Een Sperwer.
De Kramsvogels vlogen alle kanten op en de Sperwer probeerde uit alle macht een vogel te vangen. In zijn jacht vloog hij rakelings langs mijn vrouw en mij heen. WOW. Hij was zo snel dat ik niet eens een foto kon maken.
Toen de Kramsvogels en Koperwieken wegvlogen en de Sperwer de andere kant op vloog, gingen wij ook weer op pad.
Als afsluiting van deze heerlijke fietstocht werden we nog getrakteerd op een Slechtvalk. Hoe gaaf is dat?
Deze dag was goed besteed en is te beschrijven met één woord: FAN-TAS-TISCH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.