Buytenpark Zoetermeer


De vogeltrek is in volle gang. Er worden grote aantallen vogels gezien die over Nederland vliegen. Allemaal op weg naar het warme Afrika.
Om ook van de vogeltrek te kunnen genieten, kan ik natuurlijk in mijn tuin gaan staan en naar boven kijken, waar overigens genoeg te zien is, maar ik ben vandaag naar het Buytenpark gegaan.
Altijd leuk om mensen tegen te komen met verrekijker en camera met telelens, dus gelijk even vragen wat ze hadden gezien.
Ze lieten me foto’s zien van een roofvogel, dat bleek een vrouwtje bruine kiekendief te zijn.
Terwijl we daar staan te praten, horen we ergens in de buurt een soort gelach. Dat was het duidelijke “gelach” van de groene specht. Vind ik altijd geweldig om te horen.
Ik ben richting een grote heuvel gelopen, vanwaar ik het gebied goed kon overzien.
De kramsvogels en koperwieken vlogen in grote groepen over en gingen af en toe ook in een grote struik vlakbij zitten. Dan kon ik ze goed bekijken.
Ook de putters vlogen in groepjes over.
Er kwamen 2 mannen mij vergezellen en we hebben een tijdje staan praten. Zij keken ook goed rond. Heel fijn, 3 zien natuurlijk meer dan 1.
In de verte zag ik een roofvogel vliegen. Kijkend met mijn verrekijker, dacht ik dat het een Havik was. Eén van de mannen maakte een foto en daar viel redelijk goed te zien dat het inderdaad een Havik was. Heel gaaf.
We hebben nog foto’s kunnen maken van de kramsvogels en zijn ieder ons eigen weg gegaan.
Ik hoorde putters en zag ze verderop landen in een boom. Dat is echte een heel leuk gezicht, een boomtop vol met putters. Maar goed kijkend, zag ik dat het niet alleen putters waren, er zaten ook groenlingen tussen.
Een grote groep kieviten zat samen met een groep meerkoeten op een kunstmatig aangelegd dijkje langs het water.
In dat water zwommen wilde eenden, krakeenden, kuifeenden en smienten. De smienten lieten zich overigens goed horen met hun “gefluit”.
In een andere vijver zaten ook veel krakeenden, maar er zaten ook een paar wintertalingen. Mooi eendje met die bruine kop en brede groene vlek rond het oog die naar achteren doorloopt.
Ben nog even wezen kijken bij een grote groep kramsvogels en koperwieken die in een grote struik gingen zitten. Prachtige vogels. En er zaten ook zanglijsters tussen.
Toen het begon te regenen, ben ik weer richting huis gegaan. Daar heb ik genoten van een kop warme chocolademelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.