Rosse vleermuis


In deze tijd zoeken vleermuizen hun winterverblijf op. Ik was dan ook verbaasd dat ik tijdens een wandeling, op zoek naar zwammen, in een park een vleermuis op ooghoogte op een boom zag zitten. Dit leek mij niet normaal en heb dan ook meteen contact opgenomen met iemand van Stichting Vleermuisplatform Zoetermeer, die ik ken.
Hij, Wilco, kwam meteen en we hebben overlegd wat te doen. Wilco heeft de vleermuis bekeken en constateerde dat de rosse vleermuis, want dat was het voor soort, verzwakt was, dus deze moest naar de opvang.
De vleermuis besloot dat hij hoger moest klimmen en nadat hij een stuk hoger op de boom zat, maakte hij zich klaar om te gaan vliegen. Hij zette af en kwam niet ver. Meteen stortte hij in het gras. Daar bleef hij een tijdje liggen. We besloten om de Dierenambulance Den Haag te bellen en die zouden de vleermuis op komen halen bij Wilco van Stichting Vleermuisplatform Zoetermeer. Ik ben een doosje gaan halen, ik woon vlakbij. Met een paar handschoenen en een doosje kwam ik weer bij de boom aan, maar zag de vleermuis nergens. Ik moest weer wat hoger in de boom kijken en daar zag ik hem zitten. In de zon. Weer maakte hij zich klaar om te vliegen en weer stortte hij in het gras.
Meteen hebben we hem in het doosje geholpen en heeft Wilco hem meegenomen. daar heeft de Dierenambulance Den Haag hem niet veel later opgehaald.
Hopelijk gaat het goed komen met deze rosse vleermuis.

Met dank aan Wilco van Stichting Vleermuisplatform Zoetermeer en de Dierenambulance Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.