Wandelen in het Westduinpark


Gisteren zou ik een privé-excursie geven aan 1 persoon in het Westduinpark. Deze heeft helaas op het laatste moment door omstandigheden af moeten zeggen.
Aangezien ik daar toch was ben ik zelf een stuk gaan wandelen in dit mooie duingebied.
Ik was net op weg of ik hoorde hoge geluidjes, dat kon niet anders zijn dan dat er staartmezen in de buurt moesten zitten. En ja hoor, daar lieten ze zich ook zien. Geweldig mooie drukke vogeltjes. Word ik altijd erg blij van. Ze gingen van tak naar tak, zitten nooit eens lang stil. Ik zag ook nog een ander vogeltje er tussen. Goed kijkend bleek dat een goudhaantje te zijn. Echt geweldig. Daar heb ik een tijdje stilgestaan en genoten van die prachtige vogeltjes.
Ik ben richting de “Vulkaan” gelopen. Dat is de vogeltelpost van dit gebied. Dit is één van de hoogste duintoppen van het Westduinpark. Handig om alle kanten op te kunnen kijken tijdens de vogeltrek.
Onderweg zag ik een paar vinken zich tegoed deden aan de bessen van de duindoorn en deze kregen ook nog gezelschap van een paar groenlingen.
Altijd leuk.
Bovenop de “Vulkaan” heb ik goed rondgekeken, maar heb buiten een paar groepen spreeuwen en de meeuwen boven het strand niet veel vogels gezien. Ik heb daar niet al te lang gestaan, want je staat daar vol in de wind en dat is best fris, ook al had ik een dikke jas aan.
Maar weer naar beneden, daar even gestopt bij een lager punt. Ook hier weer groepen spreeuwen die over vlogen. Een paar putters en een sperwer, kwamen ook nog langs.
Nog een stuk door een bosgedeelte gelopen, waar veel soorten mos op de bomen zitten en de zon soms door de weinige bladeren scheen en de mooiste kleuren van het bos liet zien.
Het is daar prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.