N3MP


Vandaag is het mooi weer, de zon schijnt en er staat niet veel wind. Dus er op uit.
Heerlijk op de fiets naar de Nieuwe Driemanspolder, of zoals het ook wel wordt genoemd, “N3MP”
Ik heb mijn fiets nog niet neergezet of ik zie al 2 torenvlaken bidden. Het blijft toch altijd geweldig om te zien hoe ze dat doen. Op 1 punt blijven hangen, uiteraard moeten ze de vleugels blijven bewegen en het lichaam beweegt daardoor dus ook, maar het kopje houden ze stijf stil.
1 duikt ineens naar beneden. Ik blijf kijken wat hij mogelijk heeft gevangen, maar hij komt met lege poten uit het gras en vliegt weg.

Het pad wat ik volg gaat langs een aantal plassen waar veel watervogels te vinden zijn. De meerkoeten, wilde eenden, krakeenden en smienten zijn goed vertegenwoordigd.
Iets verderop langs het pad zie ik een paar kleine vogels opvliegen vanuit de lage begroeiing. Ik kan nog net, met de verrekijker, zien dat het graspiepers zijn en langs het water zit een witte kwikstaart.
Het is echt genieten, zeker als er een klein groepje veldleeuweriken overvliegt.
Er staat een vogelkijkwand en daar loop ik naar toe. Een groep grauwe ganzen vliegt over.
Bij de kijkwand is helaas niet heel veel te zien. Een enkele aalscholver zit zijn vleugels te drogen en op het water zitten een paar kuifeenden. Ik ga maar weer verder. Ik ga van het hoofdpad af en neem een kleiner pad, waar ik een paar kleine vogels zie. Dit zijn rietgorzen. Te ver om een foto te maken.

Ik neem dezelfde route weer terug en hoop de blauwe kiekendief nog te zien. Maar eerst word mijn blik getrokken naar een vijftal grote witte vogels in de verte. Zilverreigers dat zag ik meteen, maar ik zie 2 verschillende groottes, dus kleine en grote zilverreigers. Gaaf.
Niet veel later komen de kleine zilverreigers wat dichterbij. Mooi om te zien.
Op de weg terug naar mijn fiets zie ik ook nog de blauwe kiekendief vliegen. Super. Deze vloog wel ver weg, maar ik heb de witte stuit goed kunnen zien door mijn verrekijker.
En vlakbij in het lage water landt een grote zilverreiger.
Mijn dag is weer meer dan geslaagd. Ik heb geweldig genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.