Lente

Bosanemoon met de Helioslens

Gisterenochtend deed ik mijn gordijnen open en zag dat de zon scheen vanuit een helder blauwe lucht. Daar word je toch vrolijk van? Ik bedenk me meteen dat ik er vandaag lekker op uit ga. Maar waar ga ik heen? Zoveel mooie gebieden om uit te kiezen. En ik wil graag de lente gaan vastleggen. Ik herinnerde mij de foto’s die ik meerdere keren voorbijzag komen van bosanemonen. Die wil ik gaan fotograferen. Wat is een mooie locatie om die te fotograferen? Ineens wist ik het, Landgoed Duivenvoorde. Een prachtig landgoed met als middelpunt een statig landhuis.
Verrekijker en fototas met camera en lenzen mee. Je weet tenslotte nooit wat je allemaal gaat tegenkomen.
Daar aangekomen werd ik meteen hartelijk begroet door een zingende tjiftjaf. Ja, het is lente.
Ik had al snel een paar bosanemonen gevonden, maar liep nog even verder. Er zouden er best wel eens meer kunnen staan. En daar had ik gelijk in. Een stuk verder stonden er veel meer. Hier kon ik wel een paar mooie foto’s maken. Heerlijk in het gras liggend, ben ik een bosanemoon, die er mooi bij stond gaan fotograferen. verschillende hoeken en verschillende lenzen. Uiteraard met de macrolens, maar ook met de Helioslens. Dat is een oud lensje waar je mooie zachte foto’s met prachtige bokeh kan maken. Die zijn best goed gelukt.
Verderop stond veel speenkruid en de gele bloemetjes stonden ook mooi in bloei. Ook hier weer met de camera op de grond gaan liggen. Gespeeld met belichting en verschillende hoeken.
Toen ik vond dat ik genoeg foto’s had, heb ik mijn spullen weer ingepakt en ben verder gaan wandelen. Vele vogels zongen mij toe. Geweldig om dit vogelconcert te horen en dan is dit nog maar de prelude van het vogelconcert.
Terwijl ik naar een aantal brandganzen in een weiland sta te kijken vliegt er een groene specht over en gaat in een boom zitten. Die heb ik goed kunnen bekijken met de verrekijken. Hoe gaaf is dat. Hij liet ook nog even zijn “lach” horen.
Op de terugweg naar de auto kwam ik een kievitsbloem tegen. Deze kon ik natuurlijk niet voorbij lopen, zonder er een paar mooie foto’s van te maken.
Toen was het tijd om naar huis te gaan en mijn foto’s te bekijken. Er zitten mooie tussen.

Mocht je een keer met mij mee willen om dit soort dingen te fotograferen, stuur mij dan een bericht en dan plan ik een privéworkshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.