Brede wespenorchis


Wilde orchideeën zijn mijn favoriete bloemen, dus als ik een bericht krijg dat hier in de buurt een aantal brede wespenorchissen bloeien, dan wil ik die natuurlijk zien.
Gisterenavond had ik dat bericht ontvangen en vanmiddag ben ik met de ontdekker gaan kijken. Uiteraard ging mijn camera met macrolens mee.
Na een korte wandeling kwamen we bij de plek en daar stonden ze er prachtig bij. Sommige bloemen waren al uitgebloeid, terwijl anderen nog in knop stonden. Prachtig om te zien en ik heb er een paar prachtige foto’s van gemaakt.
Op de weg terug hebben we gekeken wat we nog meer zagen. Veel honingbijen, verschillende hommels, zweefvliegen, een paar vlinders en sprinkhanen kwamen we tegen en hebben we ook geprobeerd te fotograferen.
De macrowereld is fantastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.