Prachtige dag voor een uilenexcursie


Zaterdag 26 maart, mocht ik weer een uilenexcursie geven voor BirdingBreaks
Vanaf de verzamelplaats gingen we naar de eerste uil. We liepen een stukje het bos in en hoorden daar uiteraard, verschillende vogels zingen. Die werden allemaal op naam gebracht. Bij de bosuil aangekomen, kon iedereen hem goed bewonderen. Hij zat er prachtig bij. Daar hoorden we ook het “gelach” van de groene specht en die kwam zelfs even gedag zeggen, in een boom vlakbij de bosuil.
Tijdens een korte wandeling, die we daar maakten, hoorden we veel boomklevers en grote bonte spechten. Het was genieten.
Vervolgens een paar locaties bezocht waar een steenuil zou zitten. Maar helaas heeft hij/zij zich niet laten zien. Dan op weg naar een locatie waar ransuilen moesten zitten. Na wat zoeken, hebben we er 3 gezien. Er was een boom omgevallen en het was bijzonder om te zien dat ze precies in die boom zaten.
Tijd voor koffie. Die hebben we heerlijk genuttigd op een bankje in de zon.
Dan gaan we weer verder en nu gaan we nog een bosuil zoeken. Ik vertelde dat niet en op de plek aan gekomen liet ik de deelnemers zoeken. Een beetje gemeen, want we waren in een groene woonwijk en de uil die we zochten zou je misschien niet zo snel hier verwachten. Ik liet ze een paar minuten zoeken en wees hem toen aan. In een schoorsteen zat een bosuil. Geweldig om te zien.
Daarna hebben we nog een paar ransuilen bezocht en een bosuil die er fantastisch bij zat. Het leek of hij op een troon zat.
De deelnemers wilden toch nog wel graag een steenuil zien dus zijn we nog een keer naar een eerder locatie gegaan en daar zaten er 2 op de nok van het dak van een grote schuur.
Een geweldig afsluiting van een prachtige dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.