Voorjaars vogelexcursies in Meijendel


Elke zondag van april heb ik in Meijendel een vogelexcursie gegeven. Het was ieder keer weer geweldig met de vogels die we tegenkwamen. En elke week kwamen er weer vogelsoorten bij, maar sommige soorten werden ook minder.
Het waren allemaal erg leuke excursie met heel enthousiaste deelnemers. Sommige gingen zelfs voor een 2e keer met mij mee. Dat is natuurlijk erg leuk.
Bij de 1e excursie kwamen zagen we, buiten de standaard soorten, een paar koperwieken, staartmezen en een kuifmees. De koperwieken en staartmezen werden daarna niet meer waargenomen. Maar daar kwamen de zanglijster, zwartkop en natuurlijk de nachtegaal voor terug.
Roodborsttapuiten zag ik elke zondag, net als tjiftjaffen en de geweldige boomleeuweriken De fitis kwam pas in de 2e week en de braamsluiper en grasmus heb ik in de 3e week waargenomen. Vandaag kwam daar de snor bij.
Het is fantastisch om elke week een excursie te doen en elke week weer een paar vogelsoorten erbij krijgen.
Soms werden er ook nog reeën gezien.
Vandaag was de laatste van deze serie. En wat hebben we nu ook weer genoten. We begonnen met een kleine bonte specht, die zich goed liet zien, daarna enkele grote bonte spechten, veel zwartkoppen, roodborsttapuiten, grasmussen, braamsluipers, een gekraagde roodstaart liet zich horen, net als meerdere boomleeuweriken, snor, een roerdomp en natuurlijk de vele nachtegalen die we gehoord hebben. En daar komen nog een aantal vlinders bij de we gezien hebben. Waaronder het oranjetipje en vandaag ook het landkaartje. Heel gaaf.
Het waren geweldige excursies. Deze zal ik zeker weer eens gaan herhalen.
Wil je dan ook mee? Hou mijn website in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.