Zonsondergangexcursie

De zonsondergangen zijn de laatste dagen ontzettend mooi, hierdoor kreeg ik weer het idee om een zonsondergangexursie te gaan geven in de Nieuwe Driemanspolder.
Deze had ik gepland op vrijdag 15 juli. Dit soort excursies kan ik niet maanden van te voren plannen, dus deze had ik een week ervoor op mijn website gezet.
Al snel kreeg ik een aanmelding. Meer kwamen er niet bij wat ik ook wel snap het was kortdag en het is vakantie periode. Dat neemt niet weg dat ik heel enthousiast vrijdagavond om 19:00 uur de excursie begon. Met wat leek een prachtige zonsondergang te worden.
De gierzwaluwen gierden laag over ons heen en in de verte hoorden we de grauwe ganzen. Via een smal pad met aan beide kanten bloeiende luzerne, kwamen we op het hoofdpad uit. Visdiefjes vlogen van links naar rechts en uit het riet kwam de zang van een rietzanger. Bij het eerste waterdeel, liepen langs de rand een paar kieviten, tureluurs en een enkele oeverloper. Een paar bontbekplevieren leken elkaar achterna te zitten. Verderlopend kwamen er een aantal wolken aanzetten en die verstopte de zon, maar die liet zich niet kisten en toonde zijn Jacobsladders door de wolken. Prachtig gezicht.
Daar zag ik met mijn verrekijker 2 bruine kleinere eenden. Met de telescoop kon ik goed zien dat het zomertalingen waren.
Op en zandplaat liepen kemphanen, heel herkenbaar met het vlekkerige patroon. Eén daarvan had en witte kop en steek af tegen de rest. Maar deze was erg mooi. En er liepen ook een paar bont strandlopers.
We zagen veel kluten met jongen en bontbekplevieren met jongen. Hier en daar een moeder kuifeend met jongen. En deze jongen leren al snel hoe ze moesten duiken, want deze bruine pluizenbollen doken net als hun moeder, onder water. Heel leuk om te zien.
Verderop zaten een paar grutto’s, niet met de roodbruine kleur, maar nog steeds prachtig om te zien.
Toen we redelijk bij het einde waren kwam de zon onder de wolken uit en de Nieuwe Driemanspolder werd gebaad in het mooie avondlicht. Zo werd het toch nog een hele mooie zonsdondergang excursie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.