Siberische grondeekhoorns


Het stond al een tijdje op mijn lijstje om naar de Siberische grondeekhoorns te gaan. Donderdag een goede vriendin en fotograaf gevraagd of ze zin had om zaterdag mee te gaan, dat wilde ze wel.
Dus vanmorgen haar opgehaald en wij gingen op weg. Het was ruim een uur rijden, ook vanwege de files, maar dat deerde ons niet.
De auto snel geparkeerd en we liepen het bos in. Nou ja, eigenlijk is het een park, maar als je er rond loopt, heb je echt het gevoel dat je in een bos loopt. Het is daar prachtig.
Via de route, op mijn telefoon, liepen we naar de plek waar ze veel worden gezien. Daar zaten al een paar mensen en we zagen de grondeekhoorns ook al rondrennen over boomstronken.
De mensen zaten op omgevallen bomen en daar namen wij dus ook plaats.
Het duurde niet lang of daar verscheen de eerste. Ging bovenop een boomstronk zitten en de camera’s ratelden. Wat een ontzettend leuke beestjes. Niet lang daarna verschenen er meer en gingen ze elkaar ook achterna. Wat zijn ze snel.
Ook enkele vogels lieten zich zien. Koolmezen, pimpelmezen en enkele vink en boomklevers. Vanuit de bomen klonk de roep van de grote bonte spechten en het zachte geluid van goudhaantjes. Hoog in de boom boven mij zag ik ze heen en weer gaan. Het was een feestje om daar te zitten.
Verderop zagen we ook mensen zitten en we waren nieuwsgierig hoe het er daar uit zag. Daar zaten 2 mensen en we zijn er bij gaan zitten, want hier was weer een heel ander speelveld voor de eekhoorns. Helaas hebben we ze daar niet gezien. Dus zijn we een wandeling gaan maken om de plas in het prachtige park. We zagen veel juffers en libellen. In de plas zwommen een aantal witte eenden en we zagen prachtige bomen.
Toen we een brug over wilde steken, liep daar ineens een grondeekhoorn. Ze zijn echt grappig om te zien.
Dan doen we nog even een laatste blik op de plek waar we hebben gezeten, maar de mensen die er zaten hadden ze al een tijdje niet meer gezien. En we zagen dat er een enorme regenbui aankwam, dus tijd om te vertrekken. Eenmaal onderweg naar huis, begon het flink te regenen. We hebben het dus echt wel getroffen.
Het was een ontzettend leuke en geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.