De AWD


Het beloofde gisteren, zondag, een mooie dag te worden, dus er maar op uit om te fotograferen. Ik heb onlangs een nieuwe lens gekocht voor mijn camera, dus kon ik deze mooi uitproberen.
Ik had afgesproken met een vriend en samen reden we naar Vogelenzang, waar één van de ingangen is van de AWD.
We waren nog geen 100 meter in het gebied en we zagen al het eerste hert. Nou is het niet zo heel moeilijk om hier een hert te zien, want er lopen hier heel veel herten. Er werd vandaag een aantal van 4000 genoemd, door iemand waar we mee in gesprek raakten.
Overal waar je keek stonden grote parasolzwamen. Prachtige grote paddestoelen. Sommige nog in de groei, dus nog een bol op een steel en andere waren al helemaal open, waardoor je meteen zag waarom ze zo heten.
Op de vele waterpartijen die we tegenkwamen, zaten veel eenden en meerkoeten. Maar we zagen ook redelijk veel dodaarsen. De kleinste futensoort. Prachtige watervogels die heel snel onderwater duiken. Ze blijven eigenlijk nooit echt lang boven water.
We zagen er één die boven water kwam met een kikker en die verorberde hij/zij in en paar seconden. Niet fijn voor de kikker, maar de dodaars moet ook eten.
Verderop zagen we een dodaars vrij dichtbij de waterkant zwemmen. Ik ben op de natte grond gaan liggen om een mooie foto over het water te kunnen maken.
Tijdens onze wandeling zijn we ook veel soorten kleine paddestoelen en zwammen tegengekomen. Bij sommigen zijn we wat langer blijven zitten en geprobeerd ze mooi te fotograferen.
Tussen de struiken zag ik wat gefladder en aan het geluid te horen wat deze vogels maakten, hoorde ik dat het goudhaantjes waren. Vlugge vogeltjes die bijna geen moment stil zitten, maar het is toch gelukt een leuke foto te maken. Bovenop een struikje zat een roodborsttapuit. Deze bleef keurig zitten en vloog hij toch even weg, dan kwam hij weer terug op het zelfde plekje. Beide camera’s bleven klikken.
Het was een prachte dag en we troffen het met het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.