Zonnige wandeling in het Prielenbos


Gisteren was het prachtig weer. De zon scheen en de lucht was strak blauw. Dat hadden we weken niet meer gezien. Dus het heerlijk weer voor een zonnige wandeling in het Prielenbos, bij Zoetermeer.
Het Prielenbos is een klein bos aan het Noord AA.
De zon scheen prachtig door de bomen en een aantal vogels lieten zich al snel horen, zoals koolmezen, pimpelmezen, boomkruipers, grote bonte spechten, putters en grote barmsijzen. Het was genieten.
Bij een kleine vogelkijkhut ben ik een tijdje blijven staan en vlogen de putters, barmsijzen en grote bonte spechten heen en weer. Soms bleven ze even zitten en kon ik ze fotograferen. In een bevroren plasje, was een stukje open en kwamen de putters drinken. Heel dichtbij. Dat was super.
Een eindje verderop, werd ik ook heel erg blij toe ik staartmezen hoorde. Vlugge vogels die tussen de bomen heen en weer vliegen. Tussendoor vlogen er ook goudhaantjes. Een enorm leuk spektakel.
Deze zijn lastig om te fotograferen, omdat het van die vlugge rakkers zijn. Maar ik probeerde het toch.
Het geluid van de staartmezen verplaatste zich naar een ander stel bomen. Via een hek en een open stuk, ben ik daar naartoe gelopen. En daar waren ze nog veel beter te zien, in de zon. En hier had ik een paar mooie momenten om ze te fotograferen. Daarna vlogen ze weer weg en ben ik weer richting de auto gelopen.
Wat een ontzetten leuk stukje natuur is dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.