Gelukkig Nieuwjaar


Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven. Er is veel gebeurd de laatste paar maanden. Ik heb wel af en toe, natuurgebieden bezocht en ik heb ook nog wel een aantal excursies gegeven.
Nu is het 2022. Een nieuw jaar, wat hopelijk veel moois gaat brengen.

Vanmorgen was het mooi weer. Er waren een paar wolken en de zon scheen tussen de wolken door. Ik kreeg meteen zin om er op uit te gaan. Al snel zag ik dat het grijzer werd en leek het er even op dat het zou gaan regenen. “Zal ik dan maar niet gaan?”
In de vroege middag trokken de wolken deels weg en brak de zon weer door. Mijn camera en verrekijker lagen al klaar. Dus snel mijn schoenen aan en naar de Nieuwe Driemanspolder.
Er stond een stevige wind, maar het was niet echt koud.
De zon scheen mooi over het water, waar een paar wilden eenden zwommen. De groene kleur van de kop van de mannetjes zijn prachtig in het licht van de zon.
De meerkoet is nog altijd goed vertegenwoordigd in het gebied. Overal waar je kijkt zie je meerkoeten. Maar ook veel kokmeeuwen zag ik daar. Veel op het water en in de lucht. Het leek wel of ze acrobatische toeren uithaalde in de wind.
In het lage water verderop, zitten slobeenden, een aantal pijlstaarten en wintertalingen.
Dan hoor ik het gefluit van de smient. Daar kwam een klein groepje over.
Een torenvalk deed zijn best om in de wind te bidden, wat de valk natuurlijk makkelijk kan. Maar waarschijnlijk zat er geen prooi, want hij vloog weer verder.
Dan zie ik een paar mensen met verrekijkers op het water turen. Ze waren op zoek naar de rosse franjepoot, die daar weer aanwezig was. Ik heb hem kunnen zien, maar zat erg ver op het water.
Bij de kijkwand zitten altijd aalscholvers op de dode bomen, die daar in het water liggen. Vind ik altijd wel een mooi gezicht.
De zon was nu echt verdwenen achter de dikke grijze bewolking en vond ik het tijd om terug naar mijn auto te lopen.
Teruglopend naar mijn auto, ging er een vink in de lage begroeiing zitten en vloog een grote groep kieviten over.
Een mannetje torenvalk liet zich nog even mooi fotograferen en dat was de afsluiting van de wandeling.
Het was deze 2e januari weer heerlijk genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.