Na regen komt een mooie zonsondergang


Na de regen van de afgelopen dagen, was het gisteren een mooie dag. Aan het eind van de dag leek het er ook op dat het een mooie zonsondergang zou gaan worden.
Dus aan het eind van de dag mijn camera en verrekijker gepakt en ik ging naar de Nieuwe Driemanspolder.
Normaal gesproken parkeer ik meteen op de parkeerplaats, maar nu besloot ik nog een stukje door te rijden.
Dit bleek een goede keuze te zijn geweest. Op een berg zand, niet ver van de weg, zat een vrouwtje torenvalk zich uitgebreid te poetsen. Prachtig met het licht van de ondergaande zon er op.
Na dit schouwspel een tijdje te hebben aangezien, ben ik verder gereden. De weg heeft aan het eind een lus, dus moet je weer terug. Op de weg terug richting de parkeerplaats, viel mijn oog op een kleine vogel op de zuring. Meteen gestopt en mijn verrekijker gepakt. Het was een paapje. Gaaf, mijn eerste paapje van dit jaar.
Snel mijn camera gepakt en ik kon een paar mooie foto’s maken. Het licht van de ondergaande bescheen dit paapje prachtig. Daar word ik blij van.
De vogel vloog na een paar minuten weg, maar ik had een mooi moment en een paar foto’s.

De auto op de parkeerplaats gezet en gaan lopen. Er viel natuurlijk weer genoeg te zien en te horen. Zoals ganzen die vanuit de omgeving hier naartoe vliegen om te overnachten, kokmeeuwen die elkaar luidkeels achterna vliegen en het leuke geluid van de dodaars ergens vanaf het water.
Ik zie ergens 2 mannen foto’s maken, maar ik zie niet wat, want ze bukken voorover, dus ze zijn met macro bezig. Tijdens een leuk gesprek vertellen ze mij dat ze op zoek zijn naar insecten en wordt aan mij gevraagd wat voor een vlinder ze gefotografeerd hebben. Dit blijkt een klaverspanner te zijn. Een veel voorkomende nachtvlinder die overdag actief is. Het is een mooie nachtvlinder, waar ik ook nog een foto van maak.
Ik laat vervolgens de mannen achter en loop de zonsondergang tegemoet. Dan zie ik op het water een grote zilverreiger. Ik kan nog net het laatste beetje zonlicht meepakken op de foto.
Dan zakt de zon steeds verder en hoor ik het geluid van wulpen. Daar zie ik ze vliegen. Ze zijn te ver weg om te fotograferen, maar ik geniet van het moment.
Vlakbij de parkeerplaats zie ik, vanuit een kleine plas, een kleine zilverreiger opvliegen en verderop vanuit het struweel vliegen 8 patrijzen op.
Het was weer een prachtige wandeling. Ik kan daar zo van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.