Uilenexcursie

De uilenexcursies van BirdingBreaks zijn weer begonnen. Ik mocht daar zondag 13 november er ook weer 1 van begeleiden.
Het was vroeg op want we zouden vroeg in de ochtend beginnen. Naar het beginpunt rijdend reed ik een prachtige zonsopkomst tegemoet en aangekomen bij het beginpunt hing er nog een beetje mist over de velden.
Bij de eerste locatie zijn we op zoek gegaan naar de steenuil. We hebben goed gezocht, maar jammergenoeg niet gevonden. We werden wel getrakteerd op een mooi schouwspel tussen een sperwer en een zwarte kraai. De zwarte kraai was niet gediend van de aanwezigheid van de sperwer. Dus die joeg hem weg.
Bij de volgende locatie was de steenuil wel te zien. Het duurde even voordat iedereen hem in beeld had, omdat hij achter wat takjes zat. En dan valt hij niet op met die mooie schutkleur. Maar uiteindelijk heeft iedereen hem gezien.
Gedurende de dag hebben we verschillende locaties bezocht en hebben we meerder uilen gezien. Buiten de steenuil, een paar bosuilen en een aantal ransuilen. In het bos hebben we een tijdje naar een groepje goudhaantjes en vuurgoudhaantjes staan kijken en kwam er ook nog een glanskop in beeld.
Koperwieken werden gezien en wat iedereen ook heel leuk vond, was het grote aantal huismussen die bijna overal zaten.
Kortom het was een zeer geslaagde dag. In de schemering nam een ieder afscheid en gingen we huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.